1. července 2014

Tradice svatebních květin

Květiny na svatbě vnímáme jako překrásnou a voňavou ozdobu, bez které si svůj velký den neumí představit asi žádná nevěsta. První záznam o svatebních květinách je datován do doby antického Řecka. Z květin a bylinek se nevěstě upletl věneček, jakožto dar z přírody. Od pradávna květiny symbolizovaly štěstí, nový život, plodnost, ochranu před tajejmnými silami a obecné blaho, a tak není divu, že se tradice svatebních kytic drží dodnes. Předávání svatební květiny se poprvé objevilo v době viktoriánské, kdy nevěsta darovala květinu jedné ze svých přítelkyň, aby na ni převedla ochranu a štěstí.

V dnešním příspěvku si můžete prohlédnout několik svatebních kytic, které s láskou a pečlivostí vázaly naše floristky dle přání nastávajících nevěst. Ve velké oblibě se klasicky drží kytice z růží i pivoňek a rovněž kytice v lučním stylu, které vypadají, jakobyste si je právě nasbírali na poli či na zahrádce.






2 komentáře:

  1. Dobrý den, kombinace Vašich textů, z kterých se člověk vždy něco nového dozví, a které uvádějících profesionálně provedené fotografie, je velmi ojedinělá a inspirující. Těšíme se na návštěvu Vašeho obchodu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velice děkujeme za tak milou odezvu a těšíme se na setkání s Vámi v našem obchodě!

      Vymazat

Děkujeme za Vaši návštěvu i komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...