16. dubna 2015

Nejoblíbenější jarní květiny

Měnící se roční období mají velký vliv na život zvířat a rostlin. Jaro je časem znovuzrození a obnovy. Doba denního světla se značně prodlužuje a v mnoha zemích se slaví jarní slavnosti. Příroda se probouzí a s ní i jemné kvítky, cibulové rostlinky a na stormech raší nové větve. Jarní květiny jsou barevné, nádherné a voňavé...a právě o nich je náš dnešní článek. Milovníci květin v tuto dobu nejraději pěstují nápadnější květiny, jako jsou narcisy, tulipány a hyacinty. Ať už si dle svých možností zvolíte květiny zasazené do zahrady, nebo za okno v květináči, je jisté, že Vám přinesou mnoho radosti a pozvednou jarní atmosféru.

V dnešním příspěvku se podíváme na jedny z nejoblíbenějších květin, které si u nás zákazníci v toto roční období kupují. A jaké druhy rostlin máte v oblibě Vy? Preferujete čerstvé květiny ve váze, v květináči na balkóně či na své zahradě? Kupujete si květinová aranžmá na stůl či volně řezané květiny, ze kterých si sami doma uvážete kytici?

Tulipány jsou jednou z nejoblíbenějších odrůd květin vůbec.

Hyacinty provoní každou zahradu i domov a na výběr je spousta krásných odstínů.

Pryskyřníky hrají všemi barvami- od světle a sytě růžové, bílé, žluté až po oranžové a červené. Vypadají nádherně v každé jarní kytici.

Rozkvetlé frézie mají omamnou vůni, kterou miluje snad každá žena.

Čemeřice díky svým jemným odstínům a kvítkům doladí vázanou kytici, ale vynikne i samostatně ve vázičce na Vašem stole.

Narcisky jakoby svou vůní i barvou byly jasnou předzvěstí slunečných a prohřátých dnů.

Šeříky často zdobí naše zahrady a parky. Jejich něžné aroma je nazaměnitelné.

1 komentář:

  1. Nádherné fotky. Už se nemůžu dočkat, až bude moje zahrada znovu krásně rozkvetlá. Už na konci zimy mi tam kvetou sněženky, následně pokračují tulipány a další krásné květiny. V létě mám zahradu obrovnanou květinami v květináčích. Je to pro mě balzám na duši. Květinám se tak daří, protože na ně používám přírodní hnojivo , které jim dodá potřebné živiny.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Vaši návštěvu i komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...