29. října 2014

Květiny jako dárek

V dnešním příspěvku bychom se s Vámi rádi podělili o několik tipů na to, jak darovat květinu. Zdánlivě se jedná o jednoduchou věc, avšak my dobře víme, jak je pro naše zákazníky někdy těžké vybrat ty správné kombinace a druhy květin, kterými by chtěli potěšit své blízké. 

Význam a oblíbenost květin se liší v různých kulturách, přičemž v minulosti byly květy často spojovány s různými božstvy. Darované květiny mohou v tom, kdo je přijímá, vyvolat různé emoce od radostného smíchu, zlepšené nálady až po slzy dojetí. Nejklasičtějšími příležitostmi pro darování květin bývají návštěvy, narozeniny a svátky, oslavy úspěchů, omluvy, přátelská setkání a milostné schůzky. 

Jak postupovat při výběru květin:

1. Popřemýšlejte o tom, co má obdarovaný rád. Bude se jí/mu líbit více jedna květina, nebo raději dostane uvázanou kytici či sezónní aranžmá? Vášnivé pěstitele možná nejvíce potěší květina, která se může později přesadit do zahrádky.

2. Barvy květin mají nejrůznější významy, a proto je dobré pamatovat na to, co chcete darovanou květinou sdělit. Dobré je zvážit i případné kulturní odlišnosti, pokud obdarovaný pochází ze zahraničí. V některých zemích mají určité barvy a druhy květin symboliku smrti, a proto se nikdy nedávají darem (mezi takové mohou patřit lilie, karafiáty a obecně bílé květiny). Starou evropskou tradicí je, že se květiny darují v lichém počtu, nejsou-li určeny pro smuteční příležitosti.

3. Nebojte se být trochu spontánní a pro různé příležitosti květiny mixujte a kombinujte. Nemějte obavy ani z neznámých druhů a neobvyklých odstínů. Naše floristky Vám s výběrem vždy rády pomohou a doporučí nejlepší možné odrůdy květin, které se budou pěkně doplňovat.

4. Méně obvyklé je dávat květiny mužům, avšak i pro ně se najdou vhodné příležitosti a není snad nikdo, koho by takový dárek zklamal. Muži mají obecně raději praktické dárky, a tak můžete zvolit aranžmá v květináči, hrníčku či košíku, které lze využít i později. Dobrou alternativou jsou i vázané kytice, do nichž floristky naaranžují nějaký prvek, který obdarovaného potěší. Má rád golf? Zakomponujte golfové míčky! Miluje hudbu? Přidejte CD s oblíbenými skladbami!

Doufáme, že Vám naše tipy při výběru květin pomohou a pro inspiraci Vám posíláme několik exotických krásek z našeho obchodu. Krásný den! ♥






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Vaši návštěvu i komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...