21. prosince 2014

Adventní věnce, živé svícny a stromečky

Máme tu poslední adventní neděli, která je ideální příležitostí pro zakoupení vánočních věnců a svícnů na Váš sváteční stůl, pokud jste to doposud nestihli. Podle tradice se dnes na adventních věncích v našich domovech rozsvítí všechny svíčky, včetně té čtvrté, která je zasvěcená Kristu, míru a pokoji. Jedna stará pověra praví, že svíčky bychom měli zapalovat vždy pravou rukou, aby nám jejich světlo přineslo štěstí.

Pokud Vás zajímá symbolika barev svíček, přinášíme Vám výčet těch nejklasičtějších. Zlatá barva je symbolem Boha a radosti, stříbrná zastupuje Bohyni a intuici. Červená je odrazem ohně, krve a rovněž je v době Vánoc spolu s bílou nejpoužívanější barvou v naší zemi. Růžová reprezentuje zrození, jednotu a zdraví, zatímco purpurová je barvou duchovnosti, půstu a moudrosti. Bílá barva zastupuje ochranu, čistotu a mír.

Přejeme Vám tedy, aby dnes svíčky na Vašem věnci zpříjemnily vánoční atmosféru ve Vašem domově a aby poslední nákupy dárků, jejich balení, pečení a další přípravy, probíhaly co nejpříjemněji třeba za zvuku Vašich oblíbených koled! 













4 komentáře:

  1. Krásné věnce !!!! Přeji vám všem krásný a pohodový zbytek čtvrté adventní neděle ..... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My Living - My Garden21. prosince 2014 v 21:17

      Moc nás těší, že se líbí a děkujeme za milý komentář! :-) Pěkné svátky!

      Vymazat
  2. Jedno hezčí, než druhé :)
    Přeju hezké Vánoce,
    Světla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My Living - My Garden21. prosince 2014 v 21:18

      Velmi děkujeme, Světlo a přejeme krásné svátky!

      Vymazat

Děkujeme za Vaši návštěvu i komentáře!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...