27. července 2016

Letní kytice

Léto přímo vyzývá k tomu, abychom si své domovy vyzdobili krásnými barevnými kyticemi...některé mohou být uvázané volně a trochu nepravidelně, jakobychom si je právě natrhali na louce, jiné vyniknou svým kulatým tvarem, anebo jedinečnými druhy použitých květů, které působí exoticky a podrthují lehkou letní atmosféru. V dnešním článku přinášíme několik ukázek takových nádherných velikých kytic, které naše floristky vázaly pro naše zákazníky. Která by Vás potěšila nejvíce? :-)

A víte, které letní kytičky jsou mezi pěstiteli v tuto dobu nejoblíbenější? Tady je top výběr (některé z nich uvidíte i v květinách na následujících fotkách ;-): Astra * Třapatka * Krásnoočko * Jiřina * Echinacea * Gaura * Dochan * Řebříček * Dračík - máte některou z nich i na své zahrádce?







18. července 2016

Mýdla od Mas du Roseau

Tradiční produkty v netradičním designovém obalu? To jsou ekologická mýdla od rodinné francouzské značky Mas du Roseau, která jsme si zamilovali na první pohled i přičichnutí! Mýdla jsou balena do recyklovaných papírových pytlíčků s dřevěným kolíčkem a na výběr máme ze tří různých variant. Která bude ta Vaše? :-)

Lavage Douceur s bambuckým máslem - pro jemnou a vyživenou pokožku

Lavage Délicat s arganovým olejem
- pro skutečný požitek a příjemnou něžnou vůni

Lavage Fréquent s glycerinem
- pro hydrataci vysušené pokožky






11. července 2016

Tipy na svatební konzultaci

Svatební kytice by vždy měla nevěstu nejen esteticky doplňovat, ale také by měla být jejím odrazem...Toho, co má ráda, co se jí líbí a jaký má styl. Proto je vždy nesmírně důležité dobře promyslet barevné kombinace i druhy jednotlivých květin. S tím vším vždy nejlépe poradí zkušené floristky, které v našem květinářství s nevěstami konzultují každý detail. Co si vlastně promyslet před takovou květinovou schůzkou?

Tady je několik tipů:

1. Už víte, jaké budete mít šaty? Právě šaty totiž mohou být jedním z nejdůležitějších a určujících prvků tvaru vaší kytice. Bude vazba kulatá, kaskádovitá, převislá, smíšená, či například extravagantní?

2. Kde se bude konat svatební obřad? Samotné okolí je rovněž důležité pro výběr vaší kytice. V krásných zámeckých prostorách by kytička z lučního kvítí mohla vypadat poněkud nevěrohodně, stejně jako honosné orchideje mohou působit zvláště v rustikálním prostředí.


3. Máte nějakou inspiraci? Přineste floristce ukázat své oblíbené fotky kytic. Nezapomeňte však, že každá kytice je originál a floristka je svým způsobem umělkyně, která tvoří pro každého jedinečný a neopakovatelný kousek.

4. Popřemýšlejte, jaká květinová aranžmá si budete přát. Dětem věnečky na hlavu? Květinové náramky? Košíčky? Výzdobu kapoty auta? Vázičky na stoly? Květinovou bránu? Polštářek na prstýnky? Někdy se dá vykouzlit krásná květinová výzdoba, která nemusí stát mnoho. Některé květiny vycházejí finančně v danou sezónu lépe, než jiné. K vámi vybraným květinám, které jsou dražší, lze najít levnější alternativu. Právě o tom se s floristkou můžete poradit.

5. Jak květiny udržet co nejedéle čerstvé? Kdo a v kolik hodin je převezme? Jak si kytici případně usušit? I o tom všem může být svatební konzultace.


A nakonec zase pár nádherných svatebních kytic a aranžmá, které si něvěsty objednaly v našem květinářství. Půvabná inspirace, co říkáte? :-)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...