29. dubna 2015

Host do domu, Bůh do domu

Je to prvních několik okamžiků, které při návštěvě u někoho doma ovlivní, jak se tu budeme cítit. Pokud nás hned u vchodu vítá veselá předložka a na pohovce nám dělají společnost voňavé nadýchané polštáře, má hostitel z velké části vyhráno. Když mají navíc polštářky pěkný design, dokáží nám velmi snadno zútulnit a ozvláštnit interiér. Podle nálady a svého barevného období tak můžeme jednoduše proměňovat vzhled různých částí pokojů v našem bytě. Dekorativní polštáře nadělají plno parády i v našich ložnicích, kde mohou podpořit jinak neutrální a stylově čisté povlečení.

Textílie v našich domovech hrají velkou roli- působí zateplujícím dojmem, dodávají barvy, texturu a především i pohodlí. Není nad to večer zatáhnout krásné závěsy, zabořit hlavu do měkoučkého polštáře a zachumlat se pod hebkou deku. Nahlédněte dnes s námi na novinky, které si můžete v našem obchodě zakoupit. Budeme se těšit na Vaši návštěvu! 

 




16. dubna 2015

Nejoblíbenější jarní květiny

Měnící se roční období mají velký vliv na život zvířat a rostlin. Jaro je časem znovuzrození a obnovy. Doba denního světla se značně prodlužuje a v mnoha zemích se slaví jarní slavnosti. Příroda se probouzí a s ní i jemné kvítky, cibulové rostlinky a na stormech raší nové větve. Jarní květiny jsou barevné, nádherné a voňavé...a právě o nich je náš dnešní článek. Milovníci květin v tuto dobu nejraději pěstují nápadnější květiny, jako jsou narcisy, tulipány a hyacinty. Ať už si dle svých možností zvolíte květiny zasazené do zahrady, nebo za okno v květináči, je jisté, že Vám přinesou mnoho radosti a pozvednou jarní atmosféru.

V dnešním příspěvku se podíváme na jedny z nejoblíbenějších květin, které si u nás zákazníci v toto roční období kupují. A jaké druhy rostlin máte v oblibě Vy? Preferujete čerstvé květiny ve váze, v květináči na balkóně či na své zahradě? Kupujete si květinová aranžmá na stůl či volně řezané květiny, ze kterých si sami doma uvážete kytici?

Tulipány jsou jednou z nejoblíbenějších odrůd květin vůbec.

Hyacinty provoní každou zahradu i domov a na výběr je spousta krásných odstínů.

Pryskyřníky hrají všemi barvami- od světle a sytě růžové, bílé, žluté až po oranžové a červené. Vypadají nádherně v každé jarní kytici.

Rozkvetlé frézie mají omamnou vůni, kterou miluje snad každá žena.

Čemeřice díky svým jemným odstínům a kvítkům doladí vázanou kytici, ale vynikne i samostatně ve vázičce na Vašem stole.

Narcisky jakoby svou vůní i barvou byly jasnou předzvěstí slunečných a prohřátých dnů.

Šeříky často zdobí naše zahrady a parky. Jejich něžné aroma je nazaměnitelné.

3. dubna 2015

Velikonoční a jarní aranžmá

V našem květinářství to na jaře hraje všemi barvami. Přes nádherné řezané květiny (o těch nejoblíbenějších chystáme brzy článek), hrnkovku, aranžmá, věnce až po osázené košíčky a truhlíky...vybere si tu opravdu každý a naše floristky Vám na přání přichystají ty nejhezčí jarní dekorace za okno i do vázy. Aprílové počasí již láká k tomu, abychom do svých domovů vnesli trochu více barev a živých květin. Koledníky navíc může v pondělí u vchodu do domu uvítat pěkný velikonoční věnec na dveřích, který jasně hlásá, že prosluněné dny jsou tu cobydup!

Velký pátek by měl být nejtišším dnem v roce, kdy je čas k zastavení se a rozjímání. Tento den je dnem půstu a pokání za památku Ježíše Krista. Velký pátek je také dnem nadpřirozených sil a čarodejnic, a proto je účinný pro motlitby a věštby. Některé země mají v tento den pracovní volno (u nás se o jeho obnovu usiluje). „Na Velký pátek nepohneš zemí, nezatopíš do východu slunce, neupečeš, nevypereš a nevybělíš, nezameteš, nevyneseš z domu, neprodáš, nepůjčíš, nedaruješ a nepřijmeš dar.“ Přejeme Vám tedy krásné Velikonoce a doufáme, že si náležitě užijete Červené pondělí! :-)

Velikonoční věnec s dřevěnou ovečkou a sušeným kvítím.

Velikonoční věnec s pírky a sušeným i umělým kvítím.

Jarní aranžmá krásně vyniknou na jídelním stole i konferenčním stolku.

Tento pestrobarevný výhled se Vám naskytne při vstupu do našeho obchodu.

Zakoupit si u nás můžete i jarní hrnkové květiny na balkon a zahrádku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...