26. listopadu 2014

Adventní věnce

Již tuto neděli nastane "železný" advent, při nemž si zapálíme první svíčku. V dnešním příspěvku bychom Vám chtěli představit některé z nádherných věnců, které s nemírnou dávkou kreativity a trpělivosti tvoří každý den naše floristky. Věnce si u nás můžete objednat na přání, nebo se rovnou přijďte podívat k nám do obchodu, kde na Vás každý den čeká něco nového. Každý náš věnec je zcela jiný a originální. 

Kulatý adventní věnec symbolizuje Boží věčnost a čtyři svíčky na něm se vztahují k požehnání na každou světovou stranou.  Zelené větve v zimním období měly přitahovat hodné duchy do obydlí, zatímco věnce z holých větviček a slámy měly odpuzovat duchy zlé. Čerstvé větvičky jsou rovněž symbolem života a stálosti. Adventní věnce můžeme zavěsit či položit na sváteční stůl, kde nám připomínají, že nastala doba očekávání. První adventní svíčka symbolizuje proroky, kteří předpověděli Kristovo narození. Druhá svíčka pak představuje jesličky. Třetí, tzv. pastýřská svíčka, oznamuje blížící se konec postního období a čtvrtá svíčka reprezentuje pokoj a mír.

Adventní období je také ideální pro pečení vánočního cukroví, které je pro nás nejen slavnostní, ale také má původně ochrannou funkci. Nádhernou vůni, která se při pečení line po celém domě, si spojujeme s rodinnou pohodou a blížícími se Vánoci.  Také při pečení rádi posloucháte vánoční koledy? Dokaží vždy navodit tu správnou sváteční atmosféru! U nás v obchodě si při práci prozpěvujeme celý den! :-) Nezapoměňte pořídit také adventní kalendář a do mísy vložit ovoce a ořechy pro přivolání blahobytu.

Krásný nadcházející advent všem a budeme se na Vás moc těšit, pokud si k nám přijdete vybrat vánoční dárky, aranžmá a adventní věnce!

Nežný věnec v čistých přírodních a bílých tónech působí lehoučce jako právě napadený sníh.

Tyto věnečky byly připraveny pro Antonínovo pekařství, kam se určitě zajděte podívat, budete-li mít cestu na Jiřího z Poděbrad. Celý obchod je provoněný čerstvým pečivem a pekaře tu uvidíte péct přímo před Vašima očima. Není nad poctivu tradici! :-)

 Při pohledu na tento věnec se najednou zdá, jako bychom se procházeli po lese a jen v náznacích na sebe nechali působit tajemné kouzlo vánočních dnů.

Pro milovníky klasických vánočních barev a hojnosti... na tomto věnci je stále co objevovat! :-)

Také už jen při pohledu na tento věnec cítíte vůni citursů a jablíček?

Elegantní zlato-hnědý věnec s opravdu luxusním nádechem...

Dětem bude při pohledu na běžící soby, perníčkové panáčky a vánoční skřítky, fantazie jenom hrát!

17. listopadu 2014

Podzimní svatební kytice

Podzimní období je prodchnuto hlubokými odstíny barev, dechberoucími proměnami přírody a krásnými plody, jimiž můžeme dekorovat svatební tabuli, květinová aranžmá i obřadní síň. V tomto ročním období nám příroda nabízí nejdostupnější možné dekorace, které vykouzlí z každé svatby nezapomenutelnou pohádku! Šišky, vřesy, jablka, listy, kaštany, větvičky a samozřejmě svíčky...kreativitě se meze nekladou!

Svatební kytice může dle vkusu nevěsty být ozdobena sezónními květinami i barvami, které ještě lépe vyzdvihnou jedinečnost podzimního obřadu.  Ať už preferujete klasické podzimní odstíny jako je sytě oranžová, hořčicově žlutá či rudá, nebo spíše souzníte s jednoduchou elegancí v podobě kombinace fialové a bílé, podzim je jednoduše nádherným obdobím pro výběr květin. Pro inspiraci v dnešním článku přinášíme několik kytic, které naše floristky vázaly pro nevěsty se začátkem podzimních dnů.

Více krásných fotografií ze svateb našich zákazníků najdete na našem Facebooku zde. Přejeme Vám krásný začátek týdne!






9. listopadu 2014

Z koutů našeho obchůdku

V dnešním příspěvku jsme pro Vás zachytili několik koutů našeho obchodu ještě předtím, než ho naše floristky pomalu promění v malou vánoční říši. Prohlédnout si můžete naši koupelnu s plechovými neckami, roztomilou postýlku plnou polštářů, nádherné podzimní odstíny keramiky Mynte i prošívané přehozy, které se v zimním období v ložnici hodí dvojnásob!

Za tři neděle je tu první advent...to krásné období, kdy centrem města budou znít koledy, vonět kaštany a svařené víno a všechny výlohy i okna se zahalí do světla třpytivých světýlek. Také se už těšíte? A kdy pro Vás začíná to správné vánoční naladění?

Přejeme Vám krásný podzimní týden! ♥







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...